Google Arama Motoru
Google Özel Arama Motoru

Kullanıcıların web sitenizde aradıkları içeriği daha kolay bulmalarına yardımcı olmak için Google Özel Arama ile ana sayfanıza bir arama kutusu ekleyin. Hızlı ve alakalı arama sonuçları alın. Sonuçların görünümünü sitenizin tasarımıyla eşleşecek şekilde özelleştirin. Web sitenize bir arama motoru eklemek, ziyaretçilerin sitenizdeki içeriği hızlı ve kolay bir şekilde aramasını sağlamanın önemli bir yoludur. Google Arama Motoru, web sitenize güçlü bir arama özelliği eklemenin en yaygın yöntemlerinden biridir. İşte web sitene Google Arama Motoru eklemenin adımları:

  1. Google Arama Motoru Hesabı Oluşturma: Öncelikle, Google Arama Motoru'nu web sitenize eklemek için bir Google Arama Motoru hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Google Arama Motoru hizmetini kullanabilmek için bir Google hesabınız olması gerekmektedir. Ardından, Google Arama Motoru sayfasına giderek yeni bir arama motoru oluşturabilirsiniz.

  2. Arama Motoru Ayarlarını Yapılandırma: Arama motoru oluşturduktan sonra, ayarlarını yapılandırmanız gerekmektedir. Bu adımda, arama motorunun adını, açıklamasını ve arama sonuçlarının nasıl görüneceğini belirleyebilirsiniz. Ayrıca, web sitenizin URL'sini ve hangi sayfaların arama sonuçlarında görüneceğini belirlemelisiniz.

  3. Google Arama Motoru Kodunu Alma: Ayarları yapılandırdıktan sonra, Google Arama Motoru kodunu almanız gerekmektedir. Bu kodu web sitenizin istediğiniz sayfasına eklemeniz gerekmektedir. Kodu almak için, Google Arama Motoru sayfasındaki "Kod Al" veya "Embed" gibi bir seçeneği bulun ve kodu kopyalayın.

  4. Web Sayfasına Arama Motoru Kodunu Eklemek: Web sitenizin HTML kodunda, arama motoru kodunu eklemek için bir metin düzenleyici veya kod düzenleyici kullanmanız gerekmektedir. Sayfanın istediğiniz bölümüne gidin ve aşağıdaki gibi Google Arama Motoru kodunu yapıştırın:

<script async src="https://www.google.com/cse/panel.js"></script> <div class="gcse-search"></div>

Bu kod, Google Arama Motoru'nun etkileşimli arama özelliğini web sitenize ekler.

  1. Test ve Yayınlama: Kodu ekledikten sonra, web sitenizi test edin ve arama motorunun düzgün çalıştığından emin olun. Arama motorunu web sitenize ekledikten sonra, sitenizi yayınlayabilir ve ziyaretçilerinizin içeriği aramalarına olanak tanıyabilirsiniz.

Web sitene Google Arama Motoru eklemek, ziyaretçilerin sitenizdeki içeriği hızlı ve etkili bir şekilde aramasını sağlar. Bu sayede kullanıcı deneyimi artar ve kullanıcılar aradıkları içeriği daha kolay bulabilir.

Önizleme:

Loading...


<script src="https://www.google.com/jsapi"></script> <script type="text/javascript"> google.load('search', '1'); google.setOnLoadCallback(function(){ new google.search.CustomSearchControl().draw('cse'); }, true); </script> <body style="font-family: Arial;border: 0 none;"> <div id="cse" style="width:100%;">Loading...</div>

Kodu denemek için Online html editor'ü kullanabilirsiniz.

5 Yorumlar

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

  1. Merhabalar

    Bunu üst kısma ekleyim dedim ama iğrenç bir hal aldı :)

    http://i.hizliresim.com/ml5Pl0.png

    hiç mi özelleştirme imkanımız yok :/ ?

    YanıtlaSil
  2. <div id="cse" style="width:100%;">Loading...</div>
    siyahla işaretli style bölümünden özelleştirebilirsiniz. width:300px; gibi...
    Yada örneğin
    <style type='text/css'>
    table.gsc-branding{visibility:hidden;display:none;}
    </style>

    gibi style vererek altındaki powered by google yazan bölümü kaldırabilirsiniz.
    Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamadığım için bikaç örnek verdim. Umarım yardımcı olur. Ne istediğinizi daha ayrıntılı anlatırsanız yardımcı olurum.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Cevabınız için teşekkürler. Sitemde şu an şöyle görünüyor:

    http://i.hizliresim.com/ElpLZA.png

    Ben bu görünümde sağ kısımdaki "x" işaretini kaldırmak ve "Ara" yazan butonu daha geniş-belirgin yapmak istiyorum. Bunu nasıl yaparım acaba?

    YanıtlaSil
  4. Yukarıda verdiğim, sonradan eklemiş olduğunuz style bölümünü şöyle değiştirin;
    <style type='text/css'>
    table.gsc-branding,td.gsc-clear-button{visibility:hidden;display:none;}
    input.gsc-search-button{margin-left:2px;width:80px;}
    #content td{border:none;text-align:left;vertical-align:top;padding:15px 10px;}
    </style>

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ediyorum, gayet hoş oldu :)

    Konu dışı bir sorum vardı iletişimden sordum, cevaplarsanız sevinirim, sitenizi sık kullanılanlara ekledim takipçinizim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale