Su Böregi
MALZEMELER:
*6 yumurta
*1 kahve fincanı yoğurt
*Yarım çorba kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

PEYNİRLİ İÇ İÇİN:
*1 büyük kalıp beyaz peynir (300 gr.)
*1 demet dereotu-maydanoz
*1 yumurta, 3 çorba kaşığı margarin
*3 çorba kaşığı tereyağı (yufkaların aralarını yağlamak için)

YAPILIŞI:
1- Bir tencereye 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, yarım çorba kaşığı tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un ile sertçe bir hamur yapılır. İyice yoğrulur. 10- 12 parçaya ayrılır. Üzeri örtülü olarak 15- 20 dakika dinlendirilir.
2- Her parça unlanarak 2 mm. inceliğinde açılır. Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde yayılır.
3- Diğer yufkalar dörde bölünerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan başka bir kaba alınır. Sonra hafifçe kurulanır.
4- Tepsiye büzgülü olarak serilip her defasında erimiş yağ gezdirilir.
5- Hamurun yarısı bitince peynirli iç konur. Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir. Bolca yağlanıp fırında veya ocakta çevrilerek kızartılır. İçin hazırlanması: Rendelenmiş peynir, yumurta doğranmış, maydanoz, dereotu karıştırılır.

Not: Yukarıdaki malzemeden 40 cm çapında iki tepsi börek yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale