HTML Renk Kodu Bulucuadvertise here

Aşağıdaki iki araç altı haneli renk kodu yani hexadecimal değerini almak için yardımcı olacaktır. Bu araçlar Blogger şablonlarını özelleştirerek ve daha çekici mesaj yazmak için size çok yardımcı olacaktır. Lütfen kullanmadan önce her araç için yönergeleri izleyin.

Renk Kodu Oluşturucu

Talimatlar:
  1. Önce istediğiniz renk alanına "Hue" seçici üzerindeki çubuğu sürükleyin.
  2. Sonra Brightness/Saturation alanı içine tıklayın ve istediğiniz rengi elde edene kadar imleci sürükleyin. "Swatch" çubuğu size son renk sonucunu gösterir.
  3. hexadecimal renk kodu "Hex" kutusunda oluşturulur. Sadece altı haneli kodu kopyalayın. yani; #000000
  4. İşte bu kadar!

Eşleştirme Paleti Renk seçimi için Renk Tekerleği

Bu eşleştirme veya vb navigasyon menüsü, arka plan, köprüler, header için tutarlı renkler elde etmek için oldukça yararlı bir araçtır. Talimatlar:
  1. Basitçe (#) işareti karma değeri olmadan aşağıdaki formu altı haneli renk kodu kopyalayıp yapıştırın ve sonra Update'i tıklayın
  2. Eşleşen renk kodları sağ tarafında dörtlü kutularının içinde görünecektir.
  3. Daha sonra hex değerleri kopyalamak ve bunları kullanmaya başlayabilirsiniz!
Aşağıdaki kod, bir renk tekerleği oluşturur ve tekerlek üzerinde fare hareketine bağlı olarak renk seçimini sağlar. Fare imleci, renk tekerleği üzerindeki nokta ile renk değerini belirler. Seçilen renk, renk tutamaçcığı (color handle) üzerinde gösterilir ve RGB değeri almak için kullanılabilir. Tekerleğin ortası ışık değerini temsil ederken, tekerleğin dış kısmı renk tonunu belirtir.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale