Blogger Lightbox Eklentisi
Blog yayınındaki bir resim tıklandığında, söz konusu resim blog'unuzun üzerinde yer paylaşımlı olarak daha büyük bir görünümde sunulur. Bu görünüme ışık kutusu adı verilir. İster doğrudan bilgisayarınızdan yüklenmiş olsun isterse başka bir kaynaktan bağlanılmış olsun tüm blog resimleri bu ışık kutusu görünümünde gösterilir.
Blog yayınında birden fazla resim varsa ışık kutusu görünümü açıldığında söz konusu resimlerin tümüne gözatılabilir.
Kimi zaman görüntüleme için gerekli ayarlamayı yapsak bile lightbox özelliği aktif olmuyor. Bunun nedeni tema sırasında gereksiz görülüp silinen temel kodlar yada yeni tema ekleyip özelliştirirken bu özelliği yok ediyoruz.
Sorunun çözümü için aşağıdaki adımları takip edin.

● Blogger Resimleri İçin Işık Kutusu Görünümü
● Blogger Lightbox Eklentisi

Adım -1

1- Ayarlar › Yayınlar ve Yorumlar kısmına gelin ve Resimleri Lightbox ile gösterin? şıkkına 'Evet' deyip kaydedin.

2- Kumanda Paneli › Blog Adı › Şablon › Html'yi Düzenle (Devam et) yolunu izleyin.
ve daha sonra aşağıdaki kodu Ctrl+F komutu ile bulun.

<data:post.body/>

Yukarıdaki kodu bulduysanız onu aşağıdaki kodlarla değiştirin.
<div class='post-body entry-content' expr:id='&quot;post-body-&quot; + data:post.id' itemprop='articleBody'><data:post.body/></div>

Adım -2

1- Tekrar Kumanda Paneli › Blog Adı › Şablon › Html'yi Düzenle (Devam et) yolunu izleyin ve Ctrl+F komutu ile aşağıdaki kodun tema kodlarınız arasından olup olmadığını kontrol edin.
<b:include data='blog' name='all-head-content'/>

Bu kod bir tür bağlantı görevi görüyor. Çünkü temanızda olmadığı takdirde lightbox ve arama açıklaması özellikleri çalışmıyor.

Eğer bu koddan varsa müdahale etmeden sayfayı kapatabilirsiniz. Eger bulamadıysanız, kodu, <head> etiketinin hemen altına ekliyoruz. Ve işlem tamamdır. Lightbox'unuz hayırlı olsun.Yapamadığınız bir şey olursa "YORUM" kısmında belirtebilirsiniz.iyi bloglamalar...

7 Yorumlar

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

  1. data:post.body/
    bu kodu bulun ve dununla; div class='post-body entry-content' expr:id='"post-body-" + data:post.id' itemprop='articleBody'></div değiştirin dediniz fakat o koddan 3 adet bulunuyor ve her değiştirmemde yenisi ekleniyor bu benim için büyük bir problem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu koddan temanızda 3 veya 4 tane olabilir.Genelde en sondaki kod doğru koddur. Eger Yapamazsanız; Bana burdan temanızı yedekleyip gönderin. Ben halleder geri gönderirim size.

      Sil
  2. bende bütün denemelerime rağmen yapamadım meftun bey yardımcı olursanız çok mennetkar kalırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size yardımcı olabilmem için Şablonunuzu yedekleyip sonrada burdan bana göndermeniz lazım. Ben ayarlayıp geri gönderirim size.

      Sil
    2. Gönderdim meftun bey

      Sil
  3. 3-5 gündür ara ara bu olayı düzeltmek için uğraşıyordum. Temayı değiştirdikten sonra aynı sıkıntıyı yaşamıştım. Dediğiniz gibi sondaki kod ile değiştirdim. Hiçbir sorun çıkmadı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale