Blogger Şablon Yedekleme
Blogumuzun şablonunda değişiklik yapmak istediğimiz zaman eklediğimiz kodlar çalışmazsa ya da mevcut kod düzenimizde istemediğimiz türden bir değişiklik oluşturursa eğer şablonunuzu yedeklemediyseniz maalesef geriye dönmeniz mümkün olmayacaktır! Blogumda şablonunuzu güzelleştirmek adına zaman zaman blogger eklentileri yayınlıyorum. O yazılarda da fark edeceğiniz üzere şablonunuzda yer alan kodlarda bir takım değişiklikler yapmanız gerekiyor. Sağlıklı bir değişiklik yapmak için şablonunuzun önceki halini yedeklemeniz ileriye dönük size fayda sağlayacaktır.
Şablonunuzu yedeklemeniz sadece kodlarda yapacağınız değişikliklerin olumsuz olmasına karşın değil, bloğunuzun başına gelebilecek herhangi bir durum için de gerekli olacaktır.O yüzden kodlarda değişiklik yapın ya da yapmayın, ayda-2 ayda bir şablonunuzu yedeklemeyi ihmal etmeyin.

Blogger şablon nasıl yedeklenir?

Şablon değiştirmek istediğimizde yaptığımız işlemi bir bakıma tekrar ediyor olacağız.
  • Blogger hesabınıza giriş yapın.
  • Şablon menüsüne tıklayın.
  • Sağ üst köşede yer alan Yedekle / Geri yükle butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan pencerede tam şablonu indir butonuna tıklayın.

Blogger Şablon degistir
Bu adımları doğru yaptığınız takdirde şablonunuzu bilgisayarınıza kaydetmiş olacaksınız.İndirdiğiniz dosya farklı rakamlardan oluşan anlamsız bir isme sahip.Siz şablon adı ve tarih şeklinde bir isim vererek ilerleyen dönemde yaptığınız değişikliği hatırlayabilirsiniz.
Herkeze kolay gelsin. Yapamadığınız bir şey olursa "YORUM" kısmında belirtebilirsiniz. iyi bloglamalar...

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale