En-Boy Oranı Hesaplama
Aspect Ratio bir resmin çerçeve oranı eni ve boyu arasındaki oransal ilişkiyi tarif eder. Bilgisayarlı grafik işlemlerinde, bir çerçevenin veya bir görüntünün yatay ölçülerinin, dikey ölçülerine göre oranı. Bu oranın korunması veya kontrol edilmesi, bir görüntünün sağlanması veya baskıya geçirlmesi için önemlidir. Belirli bir boy oranı için eksik değerini hesaplamak için aşağıdaki formu kullanın. Fotoğrafları yeniden boyutlandırma yararlıdır.

Örneğin, 1600 x 1200 piksel bir fotoğraf var ki, ama blogunuza sadece 400 piksel genişliğinde bir fotoğraf için yer var. Boy oranını koruyarak, fotoğrafınızın yeni yüksekliğini bulmak için, aşağıdaki hesaplamayı yapın:
height = 1200 / 1600 x 400
height = 300

En-Boy Oranı Hesaplama (Aspect Ratio Calculator)

Hesaplama: Orijinal genişlik değerleri için sola (W1) girin & orijinal yüksekliği (H1), sonra sağda Kalan değeri hesaplamak için yeni bir genişlik (W2) veya yeni yükseklik (H2) girebilirsiniz.

Başlangıç değerlere döndürmek için ayarları sıfırla.

W1


H1

=

W2


H2

Değerleri sıfırla

En boy oranı: 4 : 3

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale