Blogger en önemli seo ayarları
Blogger meta tagları ve Seo üzerine gelen sorular üzerine bu makaleyi hazırladım. Burda bloggerda olması gereken temel meta tag ve Seo puanınızı nasıl yükseltebileceğiniz hakkında gereken başlıca bilgileri bulacaksınız. Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelen SEO, blog'unuza gelen trafiği artırmaya ve içeriğinizi hedef kitlenizle bir araya getirmenize yardımcı olur. Seo puanınızı yükseltmek ve arama motorları tarafından blogunuzun daha iyi indexlenmesini istiyosanız, bu yazımı okuyup uygulayın.

1- Arama Açıklaması - Meta Description

Öncelikle blogger kontrol panelinizden → AyarlarArama tercihleri segmesine tıklayıp üstteki meta etiketler açıklamasını Düzenle seçeneğini tıklayın. Evet'i seçin, Metninizi yazın ve Değişiklikleri kaydet'i tıklayın. Bu meta description'dır. Blogunuzun neyle ilgili olduğunu açıklayan kısa bilgidir. Sadece ana sayfanız içindir.
meta description - arama acıklaması 1
Aşağıda birkaç blog arama açıklaması örneği görebilirsiniz:
  • "Blogger uygulamaları ve yenilikleri hakkında güncel haberler."
  • "Sosyal ağlar ve web tasarımıyla ilgili bir blog."
  • "Yaptigim gezilere ait bir günlük."
  • "Sağlıklı, güney stilinde yemekler".

Bu özellik etkinleştirildiğinde Yayın Ayarları panelinde, her yayın için arama açıklaması girmenizi sağlayan bir "Arama Açıklaması" seçeneği görünür. Yayın ayarları blog yazılarınızı yazdığınız bölümde etiketleri vs. eklediğiniz sağdaki paneldedir.
meta description - arama acıklaması 2
Yazdığınız makalelerin arama motorlarında neyle ilgili olduğunu gösteren bir cümlelik açıklama belirtmeniz gerekir.

2- Resim özellikleri

● Konularınızda paylaştığınız resimlere mutlaka "alt" ve "title" özellikleri ekleyin. Bunları eklemek için Yayın Düzenleyicinizde bir resmi tıklayın ve Özellikler'i seçin. Resminize "alt" ve "title" özelliklerini ekleyebileceğiniz bir metin kutusu görünür. "Alt" özelliği, resmi görüntüleyemeyen (tarayıcı uyumluluğu veya görme bozukluğu gibi nedenlerle) kullanıcılar için resmin bir açıklaması niteliğini taşır, "title" özelliği ise resimle ilgili daha uzun açıklamalar eklemek için kullanılabilir.
Resim özellikleri
● Yazılarınızda kullandığınız resimlere mutlaka genişlik (width) ve yükseklik (height) değerlerini giriniz. Bu sayede arama motorlarının resim optimizasyonu için fayda sağlanabilir. Seo puanı için önemlidir.
Örnek:
<a href="resim linki"><img alt="resmin açıklaması" src="resim linki" border="0" title="resmin açıklaması" height="298" width="485"></a>
● Şimdi blogger'ın alt etiketi girilmemiş resimlerini bulup sileceğiz. Buda seo puanınızı düşüren bir etki. Yerleşim sekmesine tıklayın, Blog KayıtlarıDüzenle yapıp "hızlı düzenlemeyi göster" ve "e-postayla gönder" kutucukları işaretliyse bunlardaki işareti kaldırın. Ve kaydedin.
icon18_wrench_allbkg, icon18_edit_allbkg Bu resimlerin alt etiketi girilmediği için Seo uyumsuzluğu var malesef.
Bu resimleri tamemen silmek için ŞablonHTML'yi düzenle tıklayın. <b:include name='quickedit'/> Kodlarını bulup tek tek silin. Bunlar blogunuz üzerinden gadgetlarınızı düzenleme kodları. Düzenleme yapacaksanız, blogger kontrol panelinden yapabilirsiniz.

3- Meta keywords

Meta keywords, anahtar kelimeler için kullanılan meta etiketidir. Sitenizin içeriğinde bulundurulan ana başlıklar ve içerikte geçen kelimeler için kullanılmaktadır. Anahtar kelime meta etiketi 260 karakterden az olmalıdır. 260 karakterden uzun olması arama motorları tarafından spam olarak değerlendirilebilir.
<b:include data='blog' name='all-head-content'/> kodunu bulun hemen altına asağıdaki kodları ekleyin.
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.pageTitle/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title> 
</b:if>

Yukarıda gösterdiğim bölüm sizde varsa eklemenizi gerek yok. Aynı şeyi tekrar eklememeye dikkat edin. Yukarıdaki kodların hemen altına virgülle ayırarak blogunuzun anahtar kelimelerini yazın.
<meta content='kelime 1, kelime 2, kelime 3' name='keywords'/>

Meta taglarla ilgili ayrıntılı bilgiye burdan ulaşabilirsiniz. Peki Seo analizimi nerden yapabilirim diyosanız; benim çok güvendiğim WM Aracı'nı kullanabilirsiniz. Şimdilik bu kadar. Bu birinci bölümdü. Bunlar blogger seo için en önemli temel bilgilerdir. Umarım herkeze faydalı olur.
Barış, huzur, sağlık ve bereket Arkadaşlar! Herkeze kolay gelsin. iyi bloglamalar...

4 Yorumlar

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

  1. Çok teşekkür ederim ilginiz için, hemen uygulayacağım :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba; diğer seo optimizasyon paylaşımlarına nazaran daha ayrıntılı bir paylaşımda bulunmuşsunuz. Fakat sitenizi incelediğimde kendiniz bu seo ayarlarını (açıklama:Açıklama , Description, Anahtar Kelime:Keywords) uygulamadığınızı görüyorum, özel bir sebebi var mı?

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler sayenizde seom arttı www.beytullahtoprak.com beklerim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale