Sağ Tık Ve Kopyala Yapıştır Engelleme
Bu yazımda sitenizde, blogunuzda yazdığınız yazıların kopyalanarak "çalınmasını" engelleyecek kodu sizlerle paylaşacağım. Kimse yazısını kaynak belirtmeksizin orada, burada görmek istemez ama sadece ordan burdan kopyaladığı yazıları paylaşarak blog yazanlar var. Eğer sizde böyle şahışlar tarafından kopyalanan içeriğin önüne geçemiyorsanız, bu eklenti sayesinde bir nebzede olsa blogunuzdaki içeriği koruyabilirsiniz. Basit bir kod yapısına sahip olan bu eklenti, kopyala yapıştır yapan kişileri engellemek için geliştirilmiştir. Sizlere iki alternetif sunuyorum. İlk kodda sayfanızdaki yazılarınızın üzeri çizilemez, böylece işaretlenemeyen içerik kopyalanamaz. ikinci kodda yazılarınız işaretlenir ama kopyalamak için sağ tıklayınca, bu fonksiyonun devre dışı olduğunu belirten küçük bir uyarı penceresi çıkar. Hangisi hoşunuza giderse onu kullanabilirsiniz.

Blogger Kopyala Yapıştır Engelleme kodunu Ekleme :

  • Blogger panelinize giriş yapın Şablon HTML'yi Düzenle yolunu takip edin.
  • CTRL+F tuş kombinasyonuyla </head> kodunu aratıp bulun ve hemen üstüne aşağıdaki kodlardan beğendiğinizi kopyalayıp yapıştırın.
  • Kaydet diyip çıkın.

İçeriğinizi Kopyalatmayan Script

<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
//Disable select text script-Kopyala Yapıştır Engelleme by www.meftunmede.com
var omitformtags=["input","textarea","select"];function disableselect(a){for(i=0;i<omitformtags.length;i++)if(omitformtags[i]==a.target.tagName.toLowerCase())return;return!1}function reEnable(){return!0}
function noSelect(){if("undefined"!=typeof document.onselectstart){if(document.onselectstart=new Function("return false"),document.getElementsByTagName)for(tags=document.getElementsByTagName("*"),j=0;j<tags.length;j++)for(i=0;i<omitformtags.length;i++)tags[j].tagName.toLowerCase()==omitformtags[i]&&(tags[j].onselectstart=function(){document.onselectstart=new Function("return true")},tags[j].onmouseup=function(){document.onselectstart=new Function("return false")})}else document.onmousedown=disableselect,
document.onmouseup=reEnable}window.onload=noSelect;
//]]>
</script>

Sağ tıklanınca uyarı penceresi çıkan Script

<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
// Sağ Tık ve Kopyala Yapıştır Engelleme by www.meftunmede.com
var message="Fonksiyon Devre Dışı !"; function clickIE4(){ if (event.button==2){ alert(message); return false; } } function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; } document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")
//]]>
</script>
Bu kadar. Kırmızıyla işaretlediğim text bölümünü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Barış, huzur, sağlık ve bereket Arkadaşlar! Herkeze kolay gelsin. iyi bloglamalar...

4 Yorumlar

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

  1. Kardeşim Allah senden razı olsun. Allah ne muradın varsa versin. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Bu konuda çok muzdarip idim sayende bir çözüm buldum.

    Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Meftun kardeş çok sağolasın :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bunu uyguladım fakat iletişim sayfamda sıkıntı yarattı iletişim sayfasında gerekli alanlar doldurulamıyor sadace o alanı nasıl yazılabilir kılabilirim. Teşekkür ederim şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kodu yeniledim. Eski fonksiyonu (İçeriğinizi Kopyalatmayan Script) silip, yenilenen scripti deneyin.

      Sil

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale